Laboratóriumi látogatás Ilcsi-néninél (2010)

2012.03.16 16:20

 

Iskolánk kozmetikus tanulói november 24-én Budapestre látogattak az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. székhelyére.

A cég minden évben jelentős összegű termékcsomaggal támogatja iskolánkat. A kozmetikumok gyakorlati képzésen történő felhasználása nagymértékben hozzájárul a tanulók szakmai fejlődéséhez.

Az úton a lányok már izgalommal várták, hogy betekintést nyerjenek a már számukra nem ismeretlen Ilcsi- termékek keletkezésének rejtelmeibe.

A helyszínen Molnár Ferenc, Ilcsi néni fia és Molnár Boldizsár, Ilcsi néni unokája köszöntött bennünket. Kirándulásunk a nagyon kedves fogadtatást követően egy rendkívül érdekes szakmai előadással folytatódott. Az elméleti utazásunk alatt betekintést nyerhettünk a cég történetébe, amely már 1984 óta működik töretlen lendülettel.

 

A cég számos kitüntetett eredménnyel büszkélkedhet:

  • Az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. Kelet-Európában elsőként kapott BDIH minősítést

  • Ilcsi néni 2007. november 11-én a Beauty Hair & Spa őszi kiállításon megkapta a Beauty Forum Szakmai Díját a professzionális kozmetikusi szakma érdekében Magyarországon kifejtett tevékenységének elismeréséért.

  • 2010-ben hatból hatodszorra is Superbrand az Ilcsi

 

A cég vezetője feltárta előttünk a kozmetikus szakma felelősségét, szépségét. Megismertetett bennünket Ilcsi néni filozófiájával, amely röviden így hangzik: „egyszerű és természetes”. A cég hisz abban, hogy a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás. A előadást követő laborlátogatásunk során saját szemünkkel győződhettünk meg arról, hogy az Ilcsi professzionális natúr kozmetikumok friss gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből és gyógyvizekből készülnek. Így felhasználásuk során nem kivonatok, hanem élő hatóanyagok dolgoznak a bőrön. A leendő kozmetikusaink ámulva figyelték a már ismert és gyakorlatban használt kozmetikumok gyártásának folyamatát. A lányok sok hasznos információval gazdagodtak, amelyeket nagyon jól fognak tudni hasznosítani a szakmájuk gyakorlása során és a mindennapi életükben is. Ez a kirándulás hozzájárult a kezdő kozmetikusaink szakmai innovációjához, amely az új szemléletek megismerésén, a természet tiszteletén, a törődésen és a megbízhatóságon alapszik.

Köszönjük a cégnek, hogy lehetőséget biztosított számunkra!

Készítette: Jene- Molnár Edina szaktanár