A hagyományos "tűs" mezoterápia során egy automata pisztollyal nagyon vékony injekciós tűn keresztül adagoljuk a hatóanyagot a bőrbe.
A "tű nélküli" mezoterápiánál egy készülékkel, un. elektroporátorral juttatjuk a hatóanyagot a bőrbe. Az eljárás lényege, hogy a készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével képes megnyitni a bőrsejtek falát, kis csatornákat nyitva, ezeken keresztül juttatva be a szükséges hatóanyagokat. Az eljárás során a kezelőfejet mozgatjuk a bőrön (hasonlóan, mint az ultrahangkezelésnél).
 
Az évek során sajnos bőrünk veszít feszességéből, rugalmasságából, megereszkedik, rugalmatlanná válik, apróbb ráncok jelennek meg rajta.
Ennek egyik oka, hogy már nem termelődnek a bőrben kellő mennyiségben azok az anyagok, pl. hyaluronsav, vitaminok, stb., amely a bőr fiatalságát biztosítják. A tű nélküli mezoterápia során ezen bőrmegújító, feszesítő, öregedésgáló, antioxidáns anyagokat juttatjuk, közvetlenül a sejtekhez. A sejtszintű hatóanyag bevitelnek köszönhetően a bőrsejtek megújulnak, ezáltal a bőr feszesebb fiatalosabb lesz. A ráncok kisimulnak, elhalványodnak.
 
 
Arckezléshez használt hatóanyagok:
30-40 év közötti bőr feszesítő, fiatalító kezelésre:
Hialuronsav, Organikus szilicium, Sodium Pyruvate, Asian centellasial
Idősebb, vízhiányos, petyhüdt bőr fiatalítására:
Hialuronsav, C-vitamin, Organikus szilicium, DMAE
 
Mivel a bőr problémájának megfelelő hatóanyagok nagy töménységű alkalmazásával érhető el a leglátványosabb és legtartósabb eredmény, ezért a bőr állapotát és a kezelés célját figyelembe véve állítjuk össze ezeket.
Egy teljes kúra: 4-6 kezelés
Gyakoriság: hetente
 
 
Zsírbontásra:
A tű nélküli mezoterápia kiválóan alkalmas a diétázás, sportolás ellenére is meglévő, helyi zsírpárnák csökkentésére, megszüntetésére. Ilyen pl. a hason, comb külső oldalán(bricsesz), csípőn, stb. meglévő zsírfölösleg.
Az elektroporáció különlegessége abban rejlik, hogy olyan mélységbe juttathatók be a hatóanyagok, amelybe ezidáig csak injekciózással lehetett.
A kezelés során zsíroldó, feszesítő anyagokat juttatunk a közvetlenül a bőr alatti zsírszövetbe.
Ennek hatására a zsírpárna mérete jelentősen csökken, sok esetben el is tüntethető. A bőr feszesebbé válik, a cellulit okozta gödröcskék (narancsbőr) elsimulnak.
Zsírbontáshoz felhasznált anyagok: Liporeductor koktél, Articsóka PLUS, L-karnitin, Coffein, Phosphatidilcolin
Egy teljes kúra: 4-6 kezelés
Gyakoriság: 2 hetente
 
 
Stria kezelésre:
Bőrünk nehezen viseli a súlygyarapodást, tömegnövekedést. Ilyenkor gyakran keletkeznek repedések, sérülések, amelyek vöröses színű csíkok, ún. striák formájában válnak láthatóvá. Később valamelyest elhalványulnak ugyan, de esztétikailag még így is zavaróak maradhatnak.
A tű nélküli mezoterápia során olyan koncentrátumot juttatunk a bőrbe, amely halványítja a hegeket, összehúzza a repedéseket, aktivizálja a sejtregenerációt, ennek eredményeképpen 2-3 kezelés után a striák kb.70-80 %-ban elhalványodnak, alig észrevehetővé válnak.
 
Stria kezeléshez felhasznált anyagok: Asian centella, organikus szilicium
Egy teljes kúra: 2-3 kezelés
Gyakoriság: 2 hetente

 

 

 

Tunelkulimezoterapia.hu